Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam Photo - For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam
33 photos available

For sale: Elandsgracht 33, 1016 TM Amsterdam

Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 126 m²
Liveable area 149 m²
Acceptance By consultation
€1,295,000

General

(English text below)

Midden in de gezellige Jordaan mogen wij dit fantastische, voormalige 7-KAMER WINKEL-WOONHUIS op EIGEN GROND met patio-tuin op het zuidoosten aanbieden. Het totale oppervlakte inclusief het bijgebouw is ca. 180m²!

Wat absoluut prettig is te noemen is de privacy die dit pand kent, zodra u de voordeur dicht doet ervaart u rust dit ondanks de levendige locatie. In de fi... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, mansion, terraced house
Construction period 1895
Offered since 13 September 2020
Offered since 13 September 2020

Features

Offer
Reference number 05760
Asking price €1,295,000
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Acceptance By consultation
Offered since 13 September 2020
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1895
Roof materials Bitumen
Slate
Rooftype Mansard
Surfaces and content
Plot size 126 m²
Effective area 149 m²
Living area 24.32 m²
Content 559 m³
Surface area external storage rooms 29.6 m²
Surface area external, linked storage rooms 4.9 m²
Balcony 4.69 m²
Mapping
Number of floors 4
Number of rooms 7 of which (4 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre
Near public transport
Near school
Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South east
Condition Normal
Energy consumption
Energy certificate F
Boiler
Type of boiler Intergas
Heating source Gas
Year of manufacture 2019
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath
Sink
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 2 Shower
Sink
Toilet
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has ventilation Yes
Cadastral informations
Amsterdam E 8208 Amsterdam E 8208
Area 60 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership
Amsterdam E 8020 Amsterdam E 8020
Area 66 m²
Range Entire lot
Ownership Full ownership

Description

(English text below)

Midden in de gezellige Jordaan mogen wij dit fantastische, voormalige 7-KAMER WINKEL-WOONHUIS op EIGEN GROND met patio-tuin op het zuidoosten aanbieden. Het totale oppervlakte inclusief het bijgebouw is ca. 180m²!

Wat absoluut prettig is te noemen is de privacy die dit pand kent, zodra u de voordeur dicht doet ervaart u rust dit ondanks de levendige locatie. In de fijne patio-tuin aan de achterzijde kunt u dan ook heerlijk in rust genieten van de zon want bij de buurpanden wordt er op de begane grond niet gewoond.

Dit goed onderhouden historische pand heeft aan de achterzijde een multifunctioneel bijgebouw van ca. 30m² met een eigen toilet en douche en veel bergruimte. Een gastenverblijf, kantoor aan huis of een werkplaats, er zijn hier meerdere mogelijkheden.
De huidige eigenaren gebruiken deze ruimte nu o.a. als een “bed and breakfast”.

In het verleden heeft architect en ontwerper Bořek Šípek dit pand bewoond, zijn signatuur is dan ook terug te vinden in de vele details van het pand. Dit maakt het pand nog unieker en zeker de moeite waard om te komen bekijken.
De locatie van het pand is fantastisch, aan de Elandsgracht zelf zit een groot aanbod aan restaurants en cafés. Gezellig borrelen bij café De Eland, Italiaans, Turks of Thais eten of gewoon uw eigen boodschappen halen, u bent u in een paar stappen bij de Albert Heijn. De 9 straatjes, het centrum van Amsterdam, Oud-West, de grachten van Amsterdam ze liggen alle om de hoek van het pand.
Ook zijn de openbaar vervoer verbindingen goed. Zo is het centraal station binnen 10min. bereikbaar en staat u met 35min. op Schiphol via de directe buslijn 397.

Indeling:
Entree, vestibule, zitkamer met zicht op de Elandsgracht, toilet met fonteintje, luxe open v.v. Kupperbusch inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, brede afzuigkap, inductie kookplaat met wokgedeelte, natuurstenen werkblad, inbouw koel- vriescombinatie en veel kastruimte. De eetkamer staat in open verbinding met de keuken en ontvangt veel licht door de prachtige lichtstraat.
Deze verdieping is v.v. een nette visgraat parketvloer met bies en heeft een strakke wand- en plafondafwerking met LED spotverlichting.
Aan de achterzijde is er een mooie werkkamer/kantoor ook v.v. van een daklicht en met toegang tot de heerlijke, stille patio-tuin.

Bijgebouw/Atelier/Guesthouse:
Aangrenzend aan de patiotuin ligt dit zelfstandige multifunctionele bijgebouw van ca. 30m². Met 2 openslaande deuren naar de tuin, veel kastruimte en een eigen toilet en douche. Het verrassend hoge plafond en de prachtige lichtstraat maakt dit tot een unieke ruimte.

1e verdieping:
Overloop met een wastafel en kastruimte, 2 slaapkamers van ca. 8m² en ca. 16m². De grote kamer aan de voorzijde is nu in gebruik als extra woonkamer.
Deze verdieping kenmerkt zich door hoge plafonds van ca. 3m en heeft een prachtige originele erker aan de voorzijde en onder architectuur ontworpen erker aan de achterzijde.

2e verdieping:
Overloop met kastruimte, wasruimte met wasmachine- en drogeropstelling onder de trap, ruime slaapkamer van ca. 16m² aan de voorzijde, lichte en luxe badkamer (2019) v.v. een ligbad, wastafel en toilet.

3e verdieping:
Overloop met kastruimte, ruime slaapkamer van ca. 14m², badkamer met douche, toilet en wastafel. Vanuit de badkamer heeft u toegang tot het zonnig balkon (ZO) welke is gelegen aan de achterzijde van het pand.

Details:

• Het pand is gelegen op EIGEN grond (geen erfpacht);
• Dubbel bestemming (Winkel en Wonen) meer informatie verkrijgbaar bij de makelaar;
• Woonoppervlakte van ca. 150m² (GO);
• Woonoppervlakte van ca. 172,10 m² (Bruto vloeroppervlakte);
• Bijgebouw/Atelier/Guesthouse van ca. 30m²;
• UNESCO werelderfgoed;
• Grotendeels voorzien van dubbele beglazing en voorzetwanden;
• De badkamers in het hoofdgebouw zijn in 2019 volledig gerenoveerd;
• Binnenzijde volledig geschilderd in 2019;
• Buitenzijde voor- en achterzijde in 2017 groot onderhoud gehad;
• 3 badkamers en 4 toiletten, 2 badkamers en 3 toiletten in het hoofdgebouw;
• De huidige indeling telt 7-kamers waarvan 4 slaapkamers;
• Voormalige woning / atelier van architect / ontwerper Bořek Šípek;
• Verbouwingstekeningen aanwezig;
• Bed and Breakfast vergunning aanwezig.

*** Om ongerustheid bij bezoekers van woningen te voorkomen m.b.t het coronavirus, bezichtigen we tot nader bericht zoveel mogelijk 1 op 1. U kunt dus met een gerust hart komen kijken bij onze woningen. Wij zullen daarom geen groepsbezichtigingen inplannen en vragen tijdens de bezichtigingen een passende afstand van 1,5 meter te houden, geen handen te schudden en bij verkoudheidsklachten/griep, geen bezichtigingen in te plannen.
Wij vragen onze bezichtigingskandidaten ook de bezichtiging te annuleren indien zij dergelijke klachten hebben.

De gegevens en maatvoeringen op de plattegronden en in de brochure zijn indicatief. Hoewel de informatie zorgvuldig is samengesteld is het toch niet uitgesloten dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer correct is. Aan de op de plattegronden en in de brochure vermelde informatie kunnen dan ook op geen enkele manier rechten worden ontleend. 27 Huis Makelaars aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie noch voor schade ten gevolge van het bezoek aan onze website of andere websites die door middel van links toegankelijk zijn vanuit de website van 27 Huis Makelaars. Tevens sluit 27 Huis Makelaars aansprakelijkheid uit voor externe partijen.
Het woonoppervlak is opgemeten conform meetinstructies gebruikmakende van de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Alle opgegeven maten en oppervlaktes zijn derhalve indicatief.
Aspirant-kopers worden bij deze uitdrukkelijk uitgenodigd om; het oppervlak na te meten en/of zelf te kijken/onderzoeken naar de mogelijkheden om eigen gewenste invulling te geven aan het verkochte. Verkopende partij geeft hierover geen garanties.

English text:
Entire building with garden offering peace and serenity in the heart of Amsterdam’s famous Jordaan neighborhood!

This fantastic and multifunctional 7 room property was formerly used as a shop downstairs and living above and still zoned for mixed use. It is also situated on OWN GROUND (No land lease!) with a patio garden on the Southeast and offers a spacious outbuilding on the rear (total sqm main building + outbuilding is approx. 180 m²/sqm!).

What is absolutely pleasant to mention is the privacy that this property of. As soon as you close the front door you will experience peace despite the lively city center location. In the nice patio garden at the rear you can also enjoy the sun in tranquility.

This well-maintained historic building was recently renovated and has 4+ bedrooms and 3+ bathrooms including a multifunctional outbuilding of approximately 30m² at the rear with a private toilet and shower and plenty of storage space. Other options for this bonus space include a guesthouse, home office or workshop. The current owners now use this space as a “bed and breakfast”. In the past, architect and designer Bořek Šípek lived in this building, so his signature can be found in the many details of the building. This makes the property even more unique and definitely worth a visit.

The location of the building is incredible with a wide range of restaurants, shops, and cafes mere steps away. Have a drink at café De Eland, enjoy Italian, Turkish or Thai food or go shopping in the numerous boutique shops and stores including a handy Albert Heijn. The famous “9 Streets”, the canals of Amsterdam, Oud-West and more are all around the corner from the building.
Public transport connections are also good. For example, Central Station is within 10 minutes and you are with 35min. at Schiphol via the direct bus line 397.

Layout:
Entrance, vestibule, sitting room with a view of the Elandsgracht, toilet with sink, luxurious open kitchen with plenty of cupboard space with Kupperbusch built-in appliances including a dishwasher, wide extractor hood, induction hob with wok area, natural stone worktop, built-in fridge-freezer and plenty of cupboard space.
The dining room is in open connection with the kitchen and receives a lot of light through the beautiful skylight. This floor is equipped with a lovely herringbone parquet floor with trim and has a sleek wall and ceiling finish with LED spot lighting. At the rear there is a beautiful bonus space/office also equipped with a skylight and with access to the lovely, quiet patio garden.

Outbuilding:
Adjacent to the patio garden is this independent multifunctional outbuilding of approx. 30m². With 2 doors to the garden, plenty of cupboard space and a private toilet and shower. The surprisingly high ceiling and the beautiful skylight make this a unique space.

1st floor:
Landing with a sink and cupboard space, 2 bedrooms of approx. 8m² and 16m². The large room at the front is now used as an extra living / sitting room.
This floor is characterized by high ceilings of approx. 3m and has a beautiful original bay window at the front and architect designed bay window at the rear.

2nd floor:
Landing with cupboard space, laundry room with washer and dryer setup under the stairs, spacious bedroom of approximately 16m² at the front, bright and luxurious bathroom (2019) with a bath, sink and toilet.

3th floor:
Landing with cupboard space, spacious bedroom of approx. 14m², bathroom with shower, toilet and sink. From the bathroom you have access to the sunny balcony (SE) which is located at the rear of the building.

Details:

• The property is located on OWN land (no leasehold);
• Double destination (Shop and Living); more information available from the broker;
• Living area of approximately 150m² (GO);
• Living area of approximately 172m²
• Outbuilding of approx. 30m²;
• UNESCO world heritage;
• Largely equipped with double glazing and double walls;
• The bathrooms in the main building were completely renovated in 2019;
• Interior completely painted in 2019;
• Exterior front and rear had major maintenance in 2017;
• 3 bathrooms and 4 toilets, 2 bathrooms and 3 toilets in the main house and 3 toilets;
• The current layout has 7 rooms, 4 of which are bedrooms;
• Former home / studio of architect / designer Bořek Šípek;
• Renovation drawings available;
• Bed and Breakfast permit available;

The data and dimensions on the maps and in the brochure are indicative. Although the information has been carefully composed it is not excluded that some information about time is outdated or no longer correct. The information listed on the maps and in the brochure can therefore in no way be legally binding. 27 House Real Estate accepts no liability for incorrect or incomplete real estate information or for any damages as a result of your visit to our website or other websites that are accessible through links from the website of 27 House Real Estate. 27 House Real Estate accepts no liability for any external parties.
The living surface is measured in accordance with measurement instructions using the NEN2580. The Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous way of measuring for giving an indication of the surface of use. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement outcomes, for example due to differences in interpretation, roundings or limitations when measuring. All specified sizes and surfaces are therefore indicative.
Prospective buyers are expressly invited to do so; to measure the surface and/or to look at the possibilities of giving your own desired interpretation to the property. The selling party gives no guarantees on this.
Close

Recently viewed