45 photos available

For sale: Prinsengracht 647D, 1016 HV Amsterdam

Type of residence Apartment, upstairs apartment, 2-storey upstairs flat
Liveable area 111 m²
Acceptance By consultation
€825,000

General

Goed en praktisch ingedeeld driekamerappartement van circa 111 m2 (bruto ca. 123 m2)aan de Prinsengracht te koop. Het appartement ligt op de 4e en 5e etage (geen bovenburen!) in een modern grachtenpand met lift en werkelijk prachtig uitzicht over de Prinsen- en Passeerdersgracht. De woning heeft twee royale slaapkamers, een terras op het Westen en een balkon op het Oosten en tevens een gezamenlijk... More info
Features
All characteristics
Type of residence Apartment, upstairs apartment, 2-storey upstairs flat
Construction period 1981
Status Available
Offered since 23 April 2019

Features

Offer
Reference number 05584
Asking price €825,000
Service costs €215
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Acceptance By consultation
Offered since 23 April 2019
Last updated 23 April 2019
Construction
Type of residence Apartment, upstairs apartment, 2-storey upstairs flat
Floor 4th floor
Type of construction Existing estate
Construction period 1981
Roof materials Bitumen
Tiles
Rooftype Composite
Certifications Energy performance advice
Isolations Floor
Insulated glazing
Roof
Wall
Surfaces and content
Effective area 111 m²
Living area 23.69 m²
Kitchen area 18.71 m²
Content 337 m³
Surface area external storage rooms 6 m²
Surface area external, linked storage rooms 11 m²
Balcony 3 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location At waterside
City centre
Near public transport
Near school
On waterway
Energy consumption
Energy certificate B
Boiler
Type of boiler Ferroli
Heating source Gas
Year of manufacture 2015
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bath
Double sink
Toilet
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Has an elevator Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Goed en praktisch ingedeeld driekamerappartement van circa 111 m2 (bruto ca. 123 m2)aan de Prinsengracht te koop. Het appartement ligt op de 4e en 5e etage (geen bovenburen!) in een modern grachtenpand met lift en werkelijk prachtig uitzicht over de Prinsen- en Passeerdersgracht. De woning heeft twee royale slaapkamers, een terras op het Westen en een balkon op het Oosten en tevens een gezamenlijk, groot dakterras. De woning is gelegen in een pand dat is gebouwd in de jaren 80. Wilt u kunnen genieten van de levendigheid van de stad maar toch de rust krijgen die u ook nodig heeft dan is dit appartement zeker een bezoek waard.

Omgeving en bereikbaarheid:
Het complex is gelegen aan het mooiste en breedste deel van de Prinsengracht tussen het Molenpad en de Runstraat ter hoogte van de Passeerdersgracht. Zowel de Negen Straatjes, de Jordaan en de Leidsestraat zijn op loop- en fietsafstand te bereiken als ook gezellige cafés, restaurants en winkels. Ook treft u in de buurt diverse (andere) uitgangsgelegenheden zoals de Stadsschouwburg, Paradiso, De Balie en het Nieuwe De La Mar Theater. De Elandsgracht is tevens op loopafstand gesitueerd waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen.
Er zijn diverse tram-en busverbindingen met haltes op de Leidsestraat en Marnixstraat met goede verbindingen van en naar het Centraal Station en alle andere delen van Amsterdam. Via de S100 bent u zo op de A-10.

Indeling:
Begane grond: Via een keurige entree is het appartement met zowel de trap als de lift bereikbaar.
Entree op de 4e verdieping direct naast de lift: dus geen onnodig gesjouw met boodschappen. In de hal bevindt zich een bergkast en separaat toilet met fonteintje. De ruime woonkamer is aan de voorzijde van het appartement gesitueerd alwaar u prachtig uitzicht heeft op de Prinsen- en de Passeerdersgracht. De woonkamer heeft middag- en avondzon. De royale woonkeuken is aan de achterzijde van het appartement te vinden waar tevens toegang is tot de eerste buitenruimte: een balkon op het Oosten; erg prettig om hier in de ochtendzon van een ontbijtje te kunnen genieten. De keuken is wel aan vervanging toe dus heel fijn om deze naar eigen smaak volledig te kunnen inrichten.
Op deze etage is ook in een separate ruimte de 3 jaar oude cv-ketel te vinden naast een royale garderobekast.
Via de interne trap in de hal gaat nu naar de 5e en tevens hoogste etage alwaar u twee royale slaapkamers treft. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een terras op het Westen met wederom een prachtig uitzicht op de Passeerders- en Prinsengracht. De master bedroom aan de achterzijde is nog groter dan de slaapkamer aan de voorzijde en heeft voldoende ruimte voor kasten, een bureau of eventueel fitnessapparatuur. De ruime badkamer is in midden op deze etage gelegen en is voorzien van een ligbad, wastafelmeubel en toilet. Tevens is er nog een ruimte voor de wasmachine en droger.
Het gehele appartement is voorzien van een houten vloer.
Het appartement beschikt over een extra berging op de begane grond van ca. 6 m² die voorzien is van elektra. Tevens heeft het complex een gemeenschappelijk en groot dakterras van ca. 42 m² met een fantastisch uitzicht over de stad.
De afgelopen jaren zijn er door de VvE diverse groot-onderhoud werkzaamheden uitgevoerd: zo is in 2010 het dak vernieuwd en zijn in 2014 zowel de voor- als achtergevel geschilderd en opnieuw gevoegd. Tevens is in 2014 de liftcabine gemoderniseerd.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 111 m2 (bruto 123 m2). NEN2580 meetrapport beschikbaar.
- Uitzicht op Prinsen- en Passeerdersgracht.
- Lift.
- Balkon op het Oosten en terras op het Westen naast een gemeenschappelijk en groot dakterras van circa 42 m2.
- Eigen grond.
- Geheel voorzien van dubbel glas.
- Goed geïsoleerd waardoor het heerlijk rustig is. Dak is tevens geisoleerd.
- Gezonde VvE die professioneel wordt beheerd. VvE heeft meerjarenonderhoudsplan.
- Separate berging op de begane grond van ca. 6 m².
- Servicekosten: € 215,— per maand.
- Levering: in overleg.

Nieuwsgierig geworden? Wij maken graag met u een afspraak!
Voor afspraken kunt u contact opnemen met Monique Keuris (06-4263-9006/020-4280721).

De gegevens en maatvoeringen op de plattegronden en in de brochure zijn indicatief. Hoewel de informatie zorgvuldig is samengesteld is het toch niet uitgesloten dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer correct is. Aan de op de plattegronden en in de brochure vermelde informatie kunnen dan ook op geen enkele manier rechten worden ontleend. 27 Huis Makelaars aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie noch voor schade ten gevolge van het bezoek aan onze website of andere websites die door middel van links toegankelijk zijn vanuit de website van 27 Huis Makelaars. Tevens sluit 27 Huis Makelaars aansprakelijkheid uit voor externe partijen.

-English text-
Wonderful 2 bedroom canal house apartment approximately 111 m2 (gross 123 m2) with LIFT, amazing views and with 2 balconies, including one on the front overlooking the beautiful Prinsengracht. The apartment is located on the 4th and 5th floors (no upstairs neighbors) in a modern canal house with an elevator and stunning views over both the Prinsengracht and Passeerdersgracht canals. The apartment has two spacious bedrooms, a terrace facing West and a balcony facing East as well as a large communal roof terrace. The apartment is situated in a building that was built in the 1980s. If you want to enjoy the vibrancy of the city but still get the peace and quiet that you need, then this apartment is definitely worth a visit.

Neighborhood and accessibility:
The complex is located on the most beautiful and widest part of the Prinsengracht between the Molenpad and the Runstraat opposite the Passeerdersgracht. Both the Nine Streets, the Jordaan and the Leidsestraat as well as cozy cafés, restaurants and shops can be reached within walking or cycling distance. You will also find multiple activities, clubs, and theatres nearby, such as the Stadsschouwburg, Paradiso, De Balie and the Nieuwe De La Mar Theater. The Elandsgracht is also closeby where you may go for all your daily groceries and shopping.
There are several tram and bus connections with stops on the Leidsestraat and Marnixstraat with good connections to and from the Central Station and all other parts of Amsterdam. By car there is also easy access via the S100 to the A-10 circular.

Layout:
Ground floor: Through a neat entrance, the apartment can be reached via either stairs or elevator.
Entrance of the apartment on the 4th floor right next to the elevator: no unnecessary lugging of groceries and other shopping needed! In the hall there is a storage cupboard and separate toilet with hand basin. The spacious living room is located at the front of the apartment where you have a beautiful view of both the Prinsengracht and Passeerdersgracht. The living room has midday and evening sun. The spacious kitchen is situated at the back of the apartment where you can also access the first outdoor space: a balcony facing East; where one may enjoy a breakfast in the morning sun. The kitchen is a bit outdated so a buyer could choose to fully renovate, organize and decorate it to their own taste.
On this floor you can also find the relatively new, 3 year old boiler in a separate room next to a large wardrobe.
The internal staircase in the hall leads to the 5th and top floor where you will find two spacious bedrooms. The bedroom at the front has a deep terrace facing West, again with a beautiful view of both the Prinsengracht and the Passeerdersgracht. The master bedroom at the back is even larger than the bedroom at the front and has enough space for cupboards, a desk or fitness equipment. The spacious bathroom is located in the middle of this floor and is equipped with a bath, vanity and toilet. There is also a separate room for the washing machine and dryer.
The entire apartment has a wooden floors.
The complex also has a communal and large roof terrace of approx. 42 m² with a fantastic view over the city. On the ground floor you will find an extra, private storage room of approx. 6 m² supplied with electricity.
A few years ago, the Owners Association/VvE carried out various major maintenance activities: in 2010, the roof was renewed and in 2014 both the front and back façades were painted and the joints were redone. In addition, the elevator cabin was modernized in 2014.

Highlights:
- Living space approximately 111 m2 (gross 123 m2). NEN2580 measurement report available.
- Canal view over both the Prinsengracht and Passeerdersgracht.
- Elevator.
- Balcony facing East and terrace facing West
- Large communal roof terrace of approximately 42 m2.
- Freehold/‘eigen grond’ (thus no lease hold).
- Fully equipped with double glazing.
- Well insulated which makes it nice and quiet. Roof is also insulated.
- Healthy Owners Association/VvE that is professionally managed. VvE has a multi-year maintenance plan (MJOP).
- Separate storage on the ground floor of approx. 6 m².
- Service costs: € 215, - per month.
- Closing: in consultation.

Curious to see this 2 bedroom apartment with an amazing view? We would like to make an ap-pointment with you!
For appointments please contact Monique Keuris (06-4263-9006/020-4280721).

The data and dimensions on the maps and in the brochure are indicative. Although the information has been carefully composed it is not excluded that some information about time is outdated or no longer correct. To the information listed on the maps and in the brochure can therefore in no way legally binding. 27 House accepts no liability for incorrect or incomplete Real Estate information or for any damages as a result of your visit to our website or other websites that are accessible through links from the website or 27 Real Estate. 27 House Real Estate accepts no liability for any external parties.

Recently viewed